fbpx

Femtosekuntitekniikka

Meillä on ilo ilmoittaa, että tri Solomatinin klinikka Latviassa tarjoaa nyt kaihin laserleikkausta. Femtosekuntilaser Victus antaa mahdollisuuden erinomaisten tulosten saavuttamiseen niin kaihin hoidossa kuin myös silmien lasertoimenpiteissä.

image

image

Tavanomainen kaihileikkaus

Lääkäri leikkaa tavanomaisessa kaihileikkauksessa ultraäänen avulla linssin sisällön (kaihin) kappaleiksi ja poistaa ne silmästä.

Tavanomaisen leikkauksen edut:

  • Laaja käyttö ja edullinen hinta;
  • Kaihin tehokas poistaminen tavanomaisissa tapauksissa;
  • Hyvät tulokset vakiomallisten optisten implanttien käytössä;/li>

Puutteet:

  • Silmään vaikuttamiseen käytetään leikkausvälineitä (mikroskalpelleja);
  • Ympäröivien kudosten vahingoittamisen riski on suurempi kuin laserleikkauksissa;
  • Täydellisen optisen tuloksen saavuttaminen huipputason optisten implanttien käytössä on vaikeampaa;

Kaihin laserleikkaus

Lääkäri käyttää laserleikkauksessa kaihin poistamiseen lasersädettä. Laser on hyvin tarkka ja säästeliäs, haitallinen vaikutus kudoksiin leikkauksen aikana on vähäistä ja ultraääntä ei tarvitse käyttää. Kirurgin taitavuus, mitä täydentää nykyaikainen laserteknologia, tekee kaihin poistamisleikkauksesta mahdollisimman tehokkaan ja turvallisen. Kaihileikkauksessa erityisen tehokas laserlaite on VICTUS®.

Kaihin laserkirurgian edut:

  • Kaihin laserkirurgian edut;
  • Leikkaus on silmän rakenteen kannalta turvallisempi;
  • Mahdollistaa kaikkien leikkauksen vaiheiden tehokkaan seurannan;
  • Antaa mahdollisuuden parhaisiin tuloksiin pääsemiseen huipputason optisten implanttien käytössä;

Puutteet:

  • Leikkauksen hinta on korkeampi kuin tavanomaisessa leikkauksessa;
  • Saatavissa vain hyvin varustetuilla klinikoilla;

Silmien laserleikkaus-konsultaatiot

MEIDÄN KLINIKKAMME TARJOAA MYÖS KATTAVAA DIAGNOSTIIKKA- JA HOITOAPUA!

Mikä kaihi on?

Kaihiksi sanotaan silmän linssin ja kapselin samentumista. Silmän linssi, aivan kuten kamerassa, toimii objektiivina ja fokusoi valokuvan silmän valoherkkään kudokseen eli verkkokalvolle. Verkkokalvo, aivan kuten filmi kamerassa, sijaitsee silmämunan takaosassa. Linssi eli mykiö menettää iän myötä tai sairauden johdosta joustavuuden ja samentuu, joten näkö huononee. Samentunut linssi on kuin likainen ikkunalasi. Jos likaa ei poisteta, ei näy ulos. Samanlainen näköhäiriö liittyy myös kaihiin. Mutta toisin kuin ikkunalasin kohdalla, sitä ei voi puhdistaa pyyhkimällä.

Miten leikkaus tapahtuu?

Meidän klinikkamme on tällä hetkellä ainoa hoitolaitos Baltiassa, jossa kaihileikkauksia suoritetaan FemtoCataract -teknologialla eli laserilla. Vain muutama vuosi siten suoritettiin kaihileikkaukset yleensä ultraäänen avulla. Nyt on kuitenkin käytössä parempi teknologia, joka antaa mahdollisuuden kaihin leikkaamiseen huolellisesti ja turvallisesti lasersäteellä. Kirurgi seuraa leikkauksen aikana kaikkia silmän toimintoja mikroskoopin tarkkuudella. Lääkäri näkee sisäänrakennetun tomografin, skannereiden ja varusteiden hyvän resoluution avulla silmän kaikkien rakenteiden tilan reaaliajassa. Tämä antaa mahdollisuuden erinomaisten tulosten saavuttamiseen ja auttaa ehkäisemään mahdollisia virheitä ja haittavaikutuksia. Leikkauksen kesto on laserteknologian ansiosta merkittävästi lyhentynyt. Lääkäri käyttää silmään koskiessaan paljon vähemmän erilaisia leikkausvälineitä, mikä vähentää oleellisesti tulehdusten todennäköisyyttä. Myös hoitovälineiden ja ultraäänen haitallinen vaikutus kudoksiin puuttuu (sarveiskalvo, värikalvo), mikä taas nopeuttaa palautumisprosessia ja auttaa välttämään komplikaatioiden syntymistä leikkauksen jälkeen. Klinikkamme kaihileikkaukset tehdään yhdessä nukutuslääkärin kanssa. Leikkaus on kivuton ja yleensä riittää silmätippoina annettu paikallispuudutus. Nukutuslääkäri varmistaa samaan aikaan potilaan mukavuuden – ei pelkoa, ahdistusta eikä kipua. Lääkäri seuraa sen lisäksi verenpaineen ja sykkeen lukemia ja korjaa tarvittaessa lääkkeiden annostelua. Leikkaus on tällä tavalla operaation aikana mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen.

  • Image

    Jotta potilas ei kokisi leikkauksen aikana epämukavuutta, laitetaan ennen leikkausta silmään kipua lievittäviä tippoja.

  • Image

    Samentunut linssi pilkotaan laserin tai ultraäänen avulla varovasti kappaleiksi ja poistetaan silmästä. Seuraavaksi siirretään linssi. Kun olette valinneet tavanomaisen linssin, näette leikkauksen jälkeen hyvin kauas, mutta lähelle katsomiseen tarvitsette silmälaseja. Huipputason linssi antaa mahdollisuuden lähelle ja kauas näkemiseen kunnolla.

  • Image

    Tavanomainen tai huipputason implantti sijoitetaan luonnollisen linssin tilalle.

Yleisimmät kaihiin liittyvät oireet

Kaihi on normaalisti kivuton ja syntyy yhteen tai molempiin silmiin. Näkö heikkenee iän myötä. Värit haalistuvat ja näkö on epätarkka. Jotkut potilaat valittavat kaksoiskuvien syntymistä, pimeällä näkemisen heikkenemistä tai valoherkkyyttä. Se saattaa vaikeuttaa myös autolla ajamista. Silmälasien käytöstä ei ole kaihin kohdalla kovinkaan paljon apua. Ainoa kaihin hoitotapa on vaihtaa samentunut linssi kirurgisesti kirkkaaseen implanttiin. Lääkäri käyttää leikkauksessa laseria, jolla hän pilkkoo linssin varovasti kappaleiksi, poistaa ne silmästä ja valmistelee silmän uuden linssi-implantin laittamiseen. Kaihin poistaminen vähentää myös silmälasien käyttötarvetta tai poistaa sen kokonaan. Kaihin syntyessä tulee useimmiten seuraavia oireita:

  • Näöntarkkuuden ja laadun huononeminen;
  • Tarve käyttää kirkkaampaa valaistusta;
  • Tarve vaihtaa usein silmälasien vahvuutta;

VICTUS lasermenetelmän edut kaihilaserkirurgiassa

image

Ennen

image

Jälkeen

Laserteknologia on tarkempi, potilaan kannalta miellyttävämpi ja antaa mahdollisuuden leikkauksen jälkeen nopeampaan palautumiseen. Kaihin laserleikkaus parantaa merkittävästi näköä, vähentää riippuvuutta silmälaseista ja piilolinsseistä. On mahdollista vapautua sellaisista näköhäiriöistä kuten likitaittoisuus, kaukotaittoisuus ja hajataittoisuus ja joissakin tapauksissa myös iän aiheuttamasta kaukotaittoisuudesta (”lyhyiden käsien sairaus“).

Mitä potilaat kertovat kokemuksistaan

PALAUTE

Laaja valikoima optisia implantteja

Tutustukaa tärkeimpiin eroihin, joilla selvitätte, mikä linssityyppi teille parhaiten sopii.

icon

Tavanomainen linssi

Tavanomainen optinen implantti varmistaa kaihileikkauksen jälkeen erinomaisen kaukonäön. Lähelle katsomiseen tarvitaan silmälaseja.

Kysykää itseltänne

sopiiko minulle, että joudun käyttämään erillisiä lukulaseja?

icon

Täydellisempi huippuluokan linssi

Saattaa laajentaa näkökenttää ja mahdollistaa aktiivisen elämäntavan. Teillä on erinomainen näkö kaikilta etäisyyksiltä. Täydellisempi linssi auttaa saavuttamaan hyvän näön kaikissa tilanteissa. Nykyään, kun kaikkien elämä on aktiivista, on se erityisen tärkeää.

Kysykää itseltänne,

haluanko paremman näkökentän?

image image

Silmien laserleikkaus-konsultaatiot

KLINIKKAMME TARJOAA MYÖS KATTAVAA DIAGNOSTIIKKA- JA HOITOAPUA!

Usein kysyttyä

Potilas valittaa yleensä näön huononemisesta, jota ei voi silmälaseilla korjata. Jos ei onnistuta löytämään silmälaseja, jotka korjaisivat näön, on löydettävä syy huonoon näköön. Lääkäri toteaa usein lisätutkimusten jälkeen, että näön huononemisen syynä on kaihi.
Potilaille, joille soveltuu huipputason linssin siirto
  • Kaihipotilaille, joilla on komplikaatioita
  • Traumaattista kaihia (vamman johdosta syntynyt kaihi) sairastavat potilaat
  • Jos silmässä on anatomisia poikkeamia (mm. silmän etukammio on poikkeuksellisen pieni)
  • lapsille
Ennen kaihileikkauksen tekemistä on potilaan silmät ja yleinen terveydentila tutkittava tarkasti. Jos potilas ei valita näön merkittävää huononemista eikä ole valmis leikkaukseen, hän jää seurantaan. Jos lääkäri huomaan näön huonontuneen ja sairauden syventyneen, hän ehdottaa pikaista leikkausta, sillä komplikaatioiden riski kasvaa hoidon puuttuessa.
Kaihileikkaus kuuluu kaikkein tehokkaimpiin ja turvallisimpiin silmäleikkauksiin. Sitä kutsutaan perustellusti silmälääkärin helmeksi. Tietenkin sillä edellytyksellä, että leikkauksen suorittaa kokenut asiantuntija, jolla on kaikki tarvittavat ja nykyaikaiset varusteet käytettävissä.
Potilaan turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi kaihileikkaukset tehdään yleensä kerralla vain yhdelle silmälle. Ensin leikataan toinen silmä ja myöhemmin, kun palautumisprosessi on lähtenyt hyvin sujumaan, suunnitellaan toisen silmän leikkaus. Toinen silmä leikataan yleensä aikaisintaan viikon kuluttua.
Päätös kaihileikkauksen tarpeellisuudesta tehdään yhdessä potilaan kanssa näöntarkkuuden tason ja sameutuneen linssin tilan pohjalta. Joskus potilas pystyy jopa monta vuotta kaihidiagnoosin jälkeen ajamaan autoa ja käyttämään tietokonetta. Tällaisissa tapauksissa kaihi on lievä eikä vaikuta näköön. Potilas ei tarvitse kiireellistä leikkausta ja jää seurantaan. Jos kaihi alkaa vaikuttaa elämänlaatuun ja aiheuttaa näön huonontumisen, on aika neuvotella lääkärin kanssa leikkauksen mahdollisuudesta.
Teille annetaan leikkauksen jälkeen silmätippasarja, jota käytetään lääkärin antamien ohjeiden mukaan jonkin aikaa leikkauksen jälkeen.
Näön palautumisen prosessit ovat yksilöllisiä ja riippuvat ennen kaikkea poistettavan kaihin tiheydestä, leikkauksen vaikeudesta, oheissairauksista ja muista tekijöistä. Potilas huomaa ensimmäiset näön parantumiseen viittaavat merkit jo leikkausta seuraavana päivänä.