fbpx

Blog

January 3, 2021

Silmäluomien pysyvä meikki ja visio: mikä on tärkeää tietää

Ihonalaisen kosmetiikan levittäminen huulille, silmäluomille ja kulmakarvoille on suosittu nykypäivän naisten keskuudessa, koska se poissulkee päivittäisen meikin käytön. Hellävarainen toimenpide ripsien välisen tilan värjäämiseen ja silmien varjostamiseen on nyt helpompaa kuin koskaan, mutta onko se turvallista? Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä komplikaatioita saattaa esiintyä menettelyn jälkeen ja mitä sinun on tiedettävä, ennen päätöstäsi.

Lyhyesti silmäluomien pysyvästä meikistä 

Ennen toimenpiteen aloittamista kosmetologi poistaa ylimääräisen öljyn kosmetiikasta puhdistetusta ihosta ja testaa sitten ihon herkkyyden anestesia-aineelle. Paikallispuudutus suoritetaan käyttämällä erityistä voidetta, joka levitetään silmäluomen pinnalle. Värin levitysprosessi alkaa neulan vetämisestä ripsien kasvulinjan suuntaan ja sitten asteittaisesta varjostuksesta laajalla harjasneulalla – lyhyillä puristusliikkeillä ylöspäin. Istunnon lopussa kosmetologi pesee pois ylimääräiset ihosta ulkonevat värit ja käsittelee pigmentoituneen alueen antiseptisillä aineilla. Jotkut salongit käyttävät myös suojaavaahtoa tarttuvan tulehdusprosessin kehittymisen estämiseksi iholla. On myös syytä huomata, että silmäluomien pysyvän meikin jälkeen silmät turpoavat voimakkaasti, etenkin ensimmäisenä päivänä. Tämä on kehon normaali reaktio moniin epidermiksen vaurioihin.

Kuinka kauan silmät paranevat toimenpiteen jälkeen? 

Silmäluomien turvotus häviää 2-3 päivän kuluttua. Muoto paranee keskimäärin noin 14 päivässä. Koko tämän ajan on välttämätöntä rasvata pigmentoitu alue voiteella, jolla on korjaava, kosteuttava ja antibakteerinen vaikutus. Tämä estää ihoa kuivumasta ja tartumasta. Silmien turvotuksen aikana kauneudenhoitotoimenpiteiden jälkeen on suositeltavaa pidättäytyä lisääntyneestä visuaalisesta rasituksesta, mukaan lukien ajaminen.

Jos komplikaatioita ei ole, näiden suositusten tulisi olla riittäviä täydelliseen toipumiseen.

Mikä voi mennä pieleen? 

Silmäluomien turvotus ei ole ainoa ongelma pysyvän meikin levittämisen jälkeen. Koska neula ei pääse kapillaareihin, voi esiintyä mustelmia. Seurauksena on mustelmia, jotka kulkevat melko pitkään. Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa toistaa menettelyä noin 6 kuukauden ajan. Huonosti suoritettu pysyvä meikki voi johtaa vuotamiseen, repeytymiseen, silmien punoitukseen ja mahdollisiin näön vaurioitumiseen.

Hygieniasäännöstenvastaisuuksilla ja huonolaatuisella maalilla voi olla vakavia seurauksia terveydelle. Pysyvän meikin levittämisen aikana silmäluomen ihon eheys vaurioituu, mikä voi johtaa infektion leviämiseen, jos työkaluja hoidetaan huolimattomasti. Jos särkylääke joutuu kosketuksiin silmän limakalvojen kanssa, se voi aiheuttaa sarveiskalvon tulehdusta ja vaurioita, mikä vaikuttaa negatiivisesti näöntarkkuuteen.

Onko pysyvä meikki haitallista näölle ja silmille? 

Ammattitaitoisella tavalla pysyvä meikki ei ole haitallista silmille. Muista, että ammattilaiset kosmetologit käyttävät vain korkealaatuisia materiaaleja. Valitse luotettava ja sertifioitu ammattilainen, joka noudattaa tiukasti sanitaatiota. Kun päätät toimenpiteestä, ole varovainen ja seuraa silmiesi kuntoa toimenpiteen jälkeen. Jos toimenpiteen jälkeen sinulla on kuivat silmät ja silmäluomet, silmän limakalvojen ärsytystä tai muita allergisia reaktioita, ota välittömästi yhteys silmälääkäriin vakavien seurausten välttämiseksi.

Blogi
About maksims_dr15