fbpx

Näkeminen – se on elämää

Silmät ovat tärkein aistielimemme. Ihmisen aivot keräävät 80% käsittelemistään tiedoista näön kautta. Silmät ovat ikkuna maailmaan. Näkeminen tarkoittaa tunnistamista. Näkemällä hankimme uusia kokemuksia. Näkö antaa riippumattomuuden tunteen ja vapauden. Näkö - se on elämää. Yli puolet maailman asukkaista käyttää silmälaseja tai piilolinssejä. Monien mielestä apuvälineiden käyttö on hankalaa, vaikka ne auttavat näkemään paremmin. Me haluamme nähdä hyvin ilman silmälaseja tai piilolinssejä. Ilman mitään optisia apuvälineitä. Nyt se on lääketieteen ja teknologian ansiosta myös mahdollista. Lasertoimenpiteiden teho on viime vuosikymmenten aikana tieteellisesti todistettu ja menetelmät ovat läpäisseet kliiniset tutkimukset. Toimenpiteistä on tullut merkittävä vaihtoehto perinteisille näön korjaamisen menetelmille, mm. silmälaseille ja piilolinsseille. ReLEx® SMILE on uusi lasertoimenpide, joka on kehitetty Carl Zeiss yrityksessä näön puutteiden hellävaraista korjaamista varten. Se on hellävaraisin nykyaikainen hoitomenetelmä, jossa on yhdistetty perinteisistä näön korjaustoimenpiteistä saadut laajat kokemukset ja turvallisuus useisiin uudenlaisiin etuihin: tarkkuuteen ja potilaan kannalta paljon miellyttävämpään leikkaukseen.

image

“Täydellisyyttä ei saavuteta silloin, kun ei ole enää mitään lisättävää, vaan silloin, kun ei ole enää mitään poistettavaa.”

/Antoine de Saint-Exupéry/

Täydellisyyttä ei saavuteta silloin,
kun ei ole enää mitään lisättävää, vaan silloin, kun ei ole enää mitään poistettavaa.

Ei enää leikkaustarvikkeita tai kudosten aktiivista höyrystämistä – se on ReLEx® SMILE ja ReLEx FLEX menetelmien merkittävin uudistus. Molemmat menetelmät voidaan toteuttaa vain Carl Zeiss VisuMax® laserlaitteilla. Uudenlainen teknologia tarjoaa ennennäkemättömiä femtosekunnin teknologian etuja: erinomaisen tarkka laser, turvallisuus ja luotettava lopputulos jopa äärimmäisen vaikeilla liki- ja kaukotaittoisuuden ja hajataittoisuuden raja-arvoilla.

Tarkka ja täsmällinen hoito VisuMax femtosekuntilaserin avulla

ReLEx® SMILE lasertoimenpiteen aikana käytetään Carl Zeiss VisuMax®:n kehittämää femtosekuntilaserjärjestelmää, joka on kehitetty erityisesti kyseiselle toimenpiteelle. Se on saavuttanut tarkkuuden ja luotettavuuden ansiosta jo useiden lääkäreiden suosion ja potilaat ovat olleet tyytyväisiä leikkauksen tuloksiin. Lasertoimenpiteen tarkkuus on teknologian avulla mikronin luokkaa.

Erinomainen tarkka femtosekuntilaser korjaa näköä suunnitellulla tavalla eikä vaikuta käytännössä lainkaan sarveiskalvoa ympäröivään kudokseen.

Ergonominen ja mukava potilaan tukemisen järjestelmä tekee hoidosta potilaan kannalta vieläkin mukavamman ja rentouttavamman. Potilaan asentoa seurataan lasertoimenpiteen aikana jatkuvasti, säätäen ja korjaten sitä tarvittaessa automaattisesti.

image
image

Elämä ilman silmälaseja

Hoidon vaiheet

 • Image

  Ensimmäinen vaihe

  Femtosekuntilaser VisuMax muodostaa sarveiskalvon sisäisissä kudoksissa optisen levyn ja tekee pienen, alle 4 mm viillon.

 • Image

  Toinen vaihe

  Kirurgi poistaa optisen levyn pienen viillon kautta. Se rikkoo sarveiskalvon biomekaanisia ominaisuuksia hyvin vähän. Sarveiskalvosta ei tarvitse leikata pintapuolista kudoskappaletta.

 • Image

  Kolmas vaihe

  Optisen levyn poistaminen muuttaa sarveiskalvoa optisia ominaisuuksia ja korjaa silmän optisen virheen.

image

Näön laserkirurgiamenetelmät saivat tieteellisen ja kliinisen hyväksynnän 1980-luvun puolivälissä. Kaikkien menetelmien tärkein periaate on, että lasersädettä käytetään silmän sarveiskalvon optisten ominaisuuksien muuttamiseen, jotta kuva muodostuisi verkkokalvossa, ei sen edessä tai takana.

Ensimmäisen sukupolven lasertoimenpiteen teknologiat (PRK, LASEK ja muut pinnalliset näön korjausmenetelmät)

Ennen laserleikkauksessa poistettiin sarveiskalvon ulkoinen suojakerros (epiteeli) käsin. Leikkauksen jälkeisenä aikana oli jonkin aikaa epämukavuudentunnetta ja näön tarkkuus palautui melko hitaasti.

image

Tämän johdosta on kehitetty nykyaikaisemmat, toisen sukupolven laserkirurgian menetelmät (LASIK ja FemtoLASIK).

Mekaanisen leikkausvälineen (LASIK) tai femtosekuntilaserin (FemtoLASIK) avulla muodostetaan ohut sarveiskalvon ”läppä“, jonka paksuus on 120 mikronia ja joka voidaan avata kuin luukku. Sen jälkeen avoimen sarveiskalvon kudokset höyrystetään toisen laserlaitteen avulla. Hoito viimeisessä vaiheessa sijoitetaan ”läppä“ takaisin paikoilleen ja se kasvaa kiinni sitä ympäröiviin kudoksiin. Menetelmän puute on, että ”läppä“ saattaa siirtyä leikkauksen jälkeen fyysisten vaikutteiden johdosta paikoiltaan.

image

Kolmannen sukupolven laserkirurgia ReLEx® SMILE periaate:

Erinomaisen tarkka femtosekuntilaser VisuMax® muodostaa sarveiskalvon sisäisissä kerroksissa pienen optisen levyn, jonka tilavuus ja muoto riippuvat hoidettavan näönpuutteen vakavuudesta. Sen jälkeen tehdään lasersäteellä mikroskooppisen pieni viilto, jonka kautta optinen levy poistetaan. Edellisestä menetelmistä poiketen “läppää” ei tarvitse muodostaa leikkausvälineiden avulla. Sarveiskalvon ulkoisiin kerroksiin ei vaikuteta miltei lainkaan. Tämän ansiosta pysyy sarveiskalvon koskemattomuus ennallaan, joten lopputuloksena on näön parantuminen ja voidaan välttää viiltoihin liittyviä haittavaikutuksia.

Silmien laserleikkaus-konsultaatiot

MEIDÄN KLINIKKAMME TARJOAA MYÖS KATTAVAA DIAGNOSTIIKKA- JA HOITOAPUA!

RELEX SMILE EDUT

Hellävarainen SMILE toimenpide antaa sinulle hymyn ja elämän ilman silmälaseja!

Viime vuosina hellävaraiset diagnostiikka- ja hoitomenetelmät ovat asettaneet nykyaikaisessa lääketieteessä aivan uudet standardit. ”Hellävaraisilla“ menetelmillä tarkoitetaan potilaan kannalta mahdollisimman mukavaa toimenpidettä. ReLEx® SMILE toimenpide on Carls Zeiss -nimisen yrityksen kehittämä uusi ja hellävarainen lasertoimenpide. Tämä uudenlainen hoitomenetelmä tarjoaa useita etuja.

Hoito ilman kudosläppien käyttöä

 • Ei tarvetta sarveiskalvosta läpän leikkaamiseen.
 • Optinen levy valmistellaan sarveiskalvon sisällä. Sen pintakerrokset pysyvät vahingoittumattomina.
 • 80% verran vähäisempi vaikutus sarveiskalvoon LASIK ja FemtoLASIK menetelmiin verrattuna.
 • Sarveiskalvon suojakerros (epiteeli) säilyy vahingoittumattomana ja sarveiskalvon ulkoiset kerrokset (Bowmanin kalvo) vakautetaan.
 • Suurin määrä kyynelten tuotannosta vastuussa olevista sarveiskalvon hermoista jää ehjiksi, joten silmät eivät kuivu leikkauksen jälkeen häiritsevästi.
 • Toimenpiteen aikana ja sen jälkeen ei tule epämiellyttävää tunnetta.

Hoito suoritetaan kokonaan femtosekuntilaserilla

 • Käytetään erittäin tarkkaa femtosekuntiteknologiaa.
 • Erinomaisen hyvin ennustettavat tulokset myös vaikean likitaittoisuuden (> -7,00 D) tapauksessa.
 • Leikkaus on potilaan kannalta miellyttävä.
 • Hoitoaikana ei tule näönmenetystä.
 • Muihin menetelmiin verrattuna kohdistetaan silmiin hyvin vähän painetta, joka on optisen hermon ja verkkokalvon kannalta turvallisempaa ja sen lisäksi toimenpide ei aiheuta epämukavuuden tunnetta.
 • Näöntarkkuus vakautuu 14 päivän sisällä.
image

Mitä potilaat kertovat kokemuksistaan

PALAUTE

FOKUSOITUNA JA FOKUKSEN ULKOPUOLELLA:

Näköhäiriöiden tyypit

Ihmisen silmän fyysiset/optiset toimintaperiaatteet muistuttavat valokuvauskameraa. Sarveiskalvo ja linssi toimivat objektiivina. Ne kohdistavat valonsäteet silmän takaseinään, jossa on meidän luonnollinen ”elokuvamme”, jota sanotaan verkkokalvoksi. Kun näkö on normaali, valonsäteen kohdistuvat tarkalleen verkkokalvoon. Tämän tuloksena syntyy fokuksessa kuva, joka lähetetään optisen hermon kautta aivoihin.

Likitaittoisuus on koko maailmassa yleisin näköhäiriö. Eri vaikeusasteen likitaittoisuutta on melkein joka toisella maapallon asukkaalla. Likinäköisillä henkilöillä on silmä ikään kuin venynyt ja sen valontaittokyky on vähentynyt. Sarveiskalvo ja linssi taittavat valonsäteitä siten, että ne risteävät verkkokalvon edessä. Tämän takia verkkokalvoon syntyvä kuva on epäselvä. Kaukana olevat kohteet tuntuvat epäselviltä. Lähellä olevat kohteet näkyvät hyvin.

Kaukotaittoisuus. Kaukonäköisten ihmisten silmä normaalia lyhyempi. Valonsäteet taittuvat niin, että kohdistuvat verkkokalvon taakse. Verkkokalvoon syntyy epäselvä kuva. Silmän toimintaa voidaan tiettyyn ikään saakka kompensoida lihaksilla, jotka muuttavat linssin muotoa ja optista vahvuutta. Kaukotaittoisuuden vaikeusasteesta riippuen näkyvät lähellä olevat kohteet (joissakin tapauksissa myös kaukana olevat) epäselvinä.

Hajataittoisuus. Hajataittoisuudesta kärsivillä ihmisillä on sarveiskalvo muodoltaan epätasainen. Tämän takia muodostuu valonsäteiden taittumisen jälkeen useampi fokuspiste. Lähellä ja kaukana olevat kohteet näyttävät epäselviltä. Hajataittoisuus saattaa syntyä itsestään tai liittyä kauko- tai likitaittoisuuteen.

image

Muita mielenkiintoisia seikkoja ReLEx® SMILE:sta

SMILE vaikuttaa toisin kuin muut lasertoimenpiteet sarveiskalvon kudokseen 80% verran vähemmän. Femtosekuntilaserin avulla muodostetaan sarveiskalvon sisällä pieni optinen läppä, joka poistetaan muutaman millin kokoisen aukon kautta. Sarveiskalvoa ei tarvitse edes avata toisin kuin LASIK ja FemtoLASIK -menetelmissä. Tämän menetelmän kehittäminen onnistui Carl Zeiss -yrityksen kehittämän femtosekuntilaserin VisuMax® ainutlaatuisen tarkkuuden ansiosta.
PRK tai LASEK -toimenpiteissä poistetaan käsin sarveiskalvon ylin kerros (epiteeli). Sen jälkeen poistetaan sarveiskalvon syvemmällä olevat kerrokset eksimeerilaserilla. Menetelmän haitat: leikkauksen jälkeen on ReLEx® SMILE -menetelmään verrattuna paljon voimakkaampi epämukavuudentunne, toipuminen ja näöntarkkuuden palautuminen kestävät pitempään. PRK tai LASEK -menetelmiä ei suositella käytettävän voimakkaasta likinäköisyydessä kärsivillä asiakkailla -meidän klinikalla saatujen kokemusten mukaan on näiden menetelmien käytössä komplikaatioiden riski huomattavasti korkeampi kuin ReLEx® SMILE -menetelmän kohdalla. ReLEx® SMILE -menetelmään on yhdistetty PRK ja LASEK -menetelmien edut (ei viiltoa kudosläpän muodostamiseen) sekä LASIK ja FemtoLASIK -menetelmien edut (hyvin vähäinen epämukavuuden tunne sekä näöntarkkuuden nopea palautuminen), mutta ei niihin liittyviä haittoja.
Ettevõte Carl Zeiss -yritys on ollut optiikan alalla laadun ja tarkkuuden ilmentymä jo vuodesta 1846 lähtien. Konserni lanseerasi vuonna 1986 ensimmäisen eksimeerilaserin näön refraktiivista korjaamista varten. Yritys on ollut viimeisten 25 vuoden ajan näöntarkkuuden laserilla korjaamisen alalla tiennäyttäjän asemassa. Femtosekuntiteknologiaa on laajasti testattu ja se on todistanut kliinisen arvonsa useiden vuosien sisällä. Tämän menetelmän kehittäjät on palkittu femtosekuntiteknologiasta Nobelin palkinnolla. ReLEx® SMILE -leikkauksia suoritetaan vuodesta 2006 lähtien. Ensimmäisten potilaiden vointia on seurattu 5 vuoden ajan. Nykyään on ReLEx® SMILE -teknologia vakiintuneena hoitomenetelmänä käytössä useissa maissa.

Silmien laserleikkaus-konsultaatiot

MEIDÄN KLINIKKAMME TARJOAA MYÖS KATTAVAA DIAGNOSTIIKKA- JA HOITOAPUA!